#ΜΕΝΩΣΠΙΤΙ και είμαι δημιουργικός. . .
Μένεις σπίτι και δεν ξέρεις με τι να ασχολείσαι; Το ξέρω ότι νιώθεις “εγκλωβισμένος” στο ίδιο σου το σπίτι, όμως υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να ασχοληθείς, χωρίς να αναγκάζεσαι να τσιμπολογάς όλη μέρα, ενώ μπορείς ταυτόχρονα να είσαι δραστήριος και δημιουργικός.
1.Αρχικά δες το σαν μια ευκαιρία να οργανώσεις το σπίτι, να κάνεις πράγματα που εδώ και καιρό αμελείς και δεν ασχολείσαι, λόγω έλλειψης χρόνου. Άλλαξε τη διαρρύθμιση, αν αυτό θα σε κάνει να ξεχαστείς και να νιώσεις λίγο “διαφορετικό” το περιβάλλον του σπιτιού σου.
2. Αν στο επιτρέπει ο καιρός, βγες έξω στον κήπο και φύτεψε ένα καινούργιο σπόρο, λουλούδι, γλαστράκι ή ακόμη και λαχανικά. Ασχολήσου με δραστηριότητες της αυλής για να “σκοτώσεις” την ώρα σου δημιουργικά (γιατί όχι μαζί με τα παιδιά!)
3. Κάνε γενική καθαριότητα (καιρός ήταν άλλωστε!), αντικατέστησε τα πολύ χειμερινά ρούχα με τα ανοιξιάτικα σου.
4. Κάνε κάποιο online course ή σεμινάριο σε κάποιο θέμα που ήθελες να αναπτύξεις εδώ και καιρό και δεν έβρισκες τον απαραίτητο χρόνο να το κάνεις.
5. Διάβασε “εκείνο το βιβλίο”, που περιμένει τη σειρά του σε “ουρά” στη βιβλιοθήκη σου.
6. Αφιέρωσε χρόνο στην οικογένεια σου, το/τη σύζυγό σου και τα παιδιά σου. Βρείτε κοινές δραστηριότητες και κάντε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα όλοι μαζί.
7. Αφιέρωσε χρόνο εκπαιδεύοντας τα παιδιά σου σε θέματα γεωγραφίας, ιστορίας, μουσικής, αθλημάτων ή άλλων επιστημών σε μορφή παιχνιδιού και ερωτήσεων.
8. Βρες τα αγαπημένα σου επιτραπέζια και ξεδίπλωσε τις γνώσεις σου. Πέρνα στιγμές με την οικογένεια σου και ξεχαστείτε παίζοντας οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια ή φτιάξτε μαζί ένα μεγάλο puzzle.
9. Φτιάξε το calendar της επόμενης μέρας, προγραμματιζοντας τι θα κάνεις βάζοντας στόχους πχ. Ξύπνημα στις 8.00, πρόγευμα στις 8.30, από τις 9.00 – 11.00 καθαριότητα σπιτιού 11.30 – 12.30 προετοιμασία γευμάτων, 16:00 δραστηριότητες με παιδιά κ.ο.κ. Αυτό θα σε βοηθήσει ώστε να ακολουθείς το πρόγραμμα της ημέρας σου και να μην περιφέρεσαι άσκοπα αναζητώντας πάλι το φαγητό.
10. Και τελευταίο ΑΛΛΑ εξίσου σημαντικο, να μην ξεχνάς το ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ σου. Σωστό πλύσιμο χεριών και απολύμανση σε τακτά χρονικα διαστήματα.
Κωνσταντίνα Φιλίππου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc