Σε συνεργασία με τον κλινικό διαιτολόγο λαμβάνετε την κατάλληλη διατροφική αντιμετώπιση/παρέμβαση πάντα  με γνώμονα το ιατρικό προφίλ και τις διατροφικές σας προτιμήσεις. Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον, ο κλινικός διαιτολόγος δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής λαμβάνοντας υπόψη πάνω από όλα τις προτιμήσεις σας, δίνοντας λύσεις σε διάφορα καθημερινά ερωτήματα και θέματα διατροφής που σας απασχολούν.

Προσαρμόζεται ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου και την φυσική του δραστηριότητα, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό σωματικό βάρος πετυχαίνοντας και την ιδανική σύσταση σώματος.

Η θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζει στην τροποποίηση λανθασμένων συμπεριφορών που αφορούν τη διατροφή και την άσκηση. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η ένταξη κατάλληλων διατροφικών συνηθειών και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητα του παιδιού. Η συμβολή της οικογένειας μαζί με την προσπάθεια του παιδιού, θεωρούνται ένας ακρογωνιαίος λίθος για τη μετέπειτα ζωή του.

Η ανησυχία για το σωματικό βάρος στις μέρες μας, επηρεάζει τους πάντες, ενώ είναι πλέον εμφανής σε νεαρές ηλικίες περισσότερο από ποτέ. Η συνεχής ενασχόληση με το σωματικό βάρος οδηγεί το άτομο σε αντίθετα αποτελέσματα, θέτοντας τις πλείστες φορές τη ζωή του σε κίνδυνο. Στόχος της παρέμβασης είναι η επιτυχία σας να μην μετριέται με βάση τον αριθμό της ζυγαριάς, αλλά με τη δημιουργία νέων συνηθειών και νέων σκέψεων ώστε να είναι όσο πιο θετική και υποστηρικτική γίνεται.

Βρεφική, Παιδική, Εφηβική, Ενήλικη & Τρίτη ηλικία
Οι ανάγκες σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα & ιχνοστοιχεία είναι διαφορετικές σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Σε κάθε περίπτωση σχεδιάζονται εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου και γίνεται μια ολοκληρωμένη διατροφική- κλινική παρακολούθηση όπου χρειάζεται.

Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός αποτελούν ιδιαίτερες καταστάσεις στην ζωή μιας γυναίκας, αφού οι προσωπικές ανάγκες της μητέρας αλλά και του παιδιού έρχονται να δώσουν μια ξεχωριστή αντιμετώπιση στην διατροφική αξιολόγηση. Το πρόγραμμα διατροφής έχει ως στόχο να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού, με στόχο τη βέλτιστη διατροφική υποστήριξη και την αποφυγή πιθανών κινδύνων, που ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Βασική προϋπόθεση είναι να γίνεται μια σωστή διατροφική εκπαίδευση του ατόμου, και μια συνεχής ενημέρωση με επίκαιρα θέματα διατροφής. Ο κλινικός διαιτολόγος συζητά, καθοδηγά, δίνει συμβουλές και λύσεις για την αντιμετώπιση καθημερινών διατροφικών προκλήσεων. Μέσα από την συνεχή εκπαίδευση που λαμβάνει το άτομο, στόχος είναι η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συμπεριφορών.

Οι αθλητές χρήζουν ιδιαίτερης διατροφικής αντιμετώπισης, λόγω αυξημένων αναγκών, αφού θέτουν ως κύριο στόχο τη βελτίωση της απόδοσης τους. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα αναπτύσσεται με βάση το άθλημα, τις ώρες και την περίοδο προπόνησης, την σωματική κατάσταση, το ιατρικό ιστορικό, τις συνήθειες και τις διατροφικές προτιμήσεις.

Πραγματοποιείται διατροφική αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή και την διατροφική παρέμβαση στο είδος της ασθένειας. Κλινικές παθήσεις μπορεί να αφορούν το Σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, γαστρεντερικά ή νεφρολογικά περιστατικά, ηπατοπάθειες, καρκίνο, ενδοκρινικά, μεταβολικά νοσήματα κ.α.

Το κομμάτι αυτό ασχολείται με ειδικές διατροφικές καταστάσεις όπως οι τροφικές αλλεργίες, οι διατροφικές δυσανεξίες, η χορτοφαγία, η περιοδική νηστεία ή ακόμα και καταστάσεις που αφορούν τον αποκλεισμό συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων. Στόχος τα ειδικά προγράμματα διατροφής, να είναι προσαρμοσμένα στις «ανάγκες» της κάθε περίπτωσης.

Η διαδικασία εντερικής και παρεντερικής διατροφής, καθώς και η δυσφαγία αποτελούν ειδικές καταστάσεις σίτισης, αφού στις περιπτώσεις αυτές φορές παρατηρείτε έλλειψη όρεξης, απώλεια βάρους και αδυναμία. Γι’ αυτό και η παρουσία ενός Κλινικού Διαιτολόγου κρίνεται απαραίτητη. Στόχος είναι η εύρεση του κατάλληλου τρόπου σίτισης, για την κάλυψη ημερήσιων αναγκών σε υγρά, απαραίτητα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά, με απώτερο σκοπό την αποφυγή δυσθρεψίας.

Η ομάδα του Change Eat παρέχει την δυνατότητα διαιτολογικής παρακολούθησης στο χώρο σας. Ο στόχος της υπηρεσίας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου διατροφικής υποστήριξης σε άτομα με πολύ περιορισμένο χρόνο και πιο συγκεκριμένα σε άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα και δυσκολία πρόσβασης τους στο χώρο μας.