Περιλαμβάνουν ένα  μεγάλο αριθμό μετρήσεων που γίνονται από τον Κλινικό  Διαιτολόγο, ώστε να μπορείτε βλέπετε τη βελτίωση  του σωματικού βάρους και ταυτόχρονα το αποτέλεσμα στην σύσταση του σώματος σας.  Μπορείτε ακόμα να παρακολουθείτε την αρτηριακή σας πίεση και να ελέγχετε το σάκχαρο του αίματος, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον κλινικό διαιτολόγο. Έτσι θα έχετε μια γενική εικόνα για την υγεία σας και την φυσική σας κατάσταση.

Οι σωματομετρικές μετρήσεις περιλαμβάνουν τις μετρήσεις ύψους & βάρους , μετρήσεις που γίνονται με μεζούρα όπως μετρήσεις για περίμετρο μέσης, κοιλίας και περιφέρειας, καθώς και για περιφέρεια στήθους, γλουτού και βραχίονα σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο. Οι μετρήσεις αυτές γίνονται ώστε να υπάρχει και μια πιο γενική εικόνα όσο αφορά τη σταδιακή μείωση ή αύξηση εκατοστών από τις προαναφερόμενες περιφέρειες

Μια εξειδικευμένη μέτρηση που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, είναι η λιπομέτρηση που γίνεται με εξειδικευμένα μηχανήματα - λιπομετρητές, τελευταίας τεχνολογίας. Με την λιπομέτρηση γίνεται αξιολόγηση του σωματικού λίπους, λίπος που είναι αποθηκευμένο στα λιποκύτταρα, της σκελετικής και μυϊκής μάζας και του συνόλου των υγρών του σώματος. Ταυτόχρονα γίνεται τμηματική σωματική ανάλυση της μυϊκής και λιπώδης μάζας σε χέρια, κορμό και πόδια.

Η Δερματοπτυχομέτρηση είναι μια άλλη ακριβής μέθοδος μέτρησης σωματικού λίπους. Σε αυτή τη περίπτωση πραγματοποιείται τμηματική μέτρηση λίπους με ειδικό δερματοπτυχόμετρο σε διαφορετικά σημεία του σώματος, όπως βραχίονες, ωμοπλάτη, μηρούς, κοιλιά κ.λπ. Η μέτρηση σε κάθε σημείο γίνεται 2 ή 3 φορές ώστε να μπορεί να υπολογιστεί ένας μέσος όρος και να προσαρμοστεί σε ειδικές εξισώσεις υπολογίζοντας το συνολικό ποσοστό λίπους.

Η Μέτρηση του Βασικού Μεταβολισμού δίνει σημαντική και αξιόπιστη πληροφόρηση για το επίπεδο του μεταβολισμού κάθε εξεταζόμενου ατόμου. Ο Βασικός Μεταβολισμός (RMR) ορίζετε ως η ελάχιστη ποσότητα θερμιδών που καταναλώνει ο οργανισμός σε κατάσταση ηρεμίας, ώστε να διατηρήσει τις ζωτικές του λειτουργίες. Οποιαδήποτε επιπρόσθετη δραστηριότητα, συνυπολογίζεται μέσω ενός ειδικού συντελεστή φυσικής δραστηριότητας ώστε να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες που χρειάζεται το άτομο για διατήρηση του σωματικού βάρους. Η μέτρηση μεταβολισμού είναι εύκολη και γρήγορη. Απλά αναπνέετε κανονικά μέσα από μία μάσκα για 10-15 λεπτά. Στο τέλος του τεστ κάθε άτομο μαθαίνει το ακριβές ποσό των ολικών θερμίδων που χρειάζεται να καταναλώνει καθημερινά.

Ο έλεγχος της καρδιο-αναπνευστικής ικανότητας, παρέχει μια λεπτομερή και κατανοητή εικόνα της γενικότερης φυσικής κατάστασης. Η μέτρηση VO2 Max δείχνει την μέγιστη δυνατότητα μεταφοράς και κατανάλωσης οξυγόνου του οργανισμού, κατά την άσκηση αυξανόμενης έντασης. Τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της αντοχής αθλητών, τον προσδιορισμό του επιπέδου φυσικής κατάστασης μη αθλητών και για την κατανόηση παραγόντων που μπορεί να περιορίζουν την ικανότητα μη αθλητών (πνεύμονες, καρδία, κ.α).

Η ομάδα του Change Eat παρέχει τυχαία μέτρηση σακχάρου αίματος για καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης καθώς και μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη κλινική διαιτολογική παρακολούθηση, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο από τον Κλινικό Διαιτολόγο. Έτσι θα έχετε γενικότερη εικόνα για την κατάσταση της υγεία σας.