French Toast με μέλι Oros Machaira

French Toast με μέλι Oros Machaira

Εύκολη και κλασική συνταγή για french toast με μια μικρή παραλλαγή όσον αφορά την πρωτεΐνη λόγω των επιπρόσθετων ασπραδιών αυγού. Αγαπημένη οικογενειακή συνταγή με απλά υλικά που βρίσκονται στα ντουλάπια του κάθε σπιτιού.

 

 

Υλικά (για 2 μερίδες):

● 1 αυγό
● 2 ασπράδια αυγών
● 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
● 1/2 κ.γ. κανέλα
● 1/4 φλ. γάλα
● 4 φέτες ψωμί
● 1 κ.γ. ελαιόλαδο
● 4 κ.σ. μέλι – Oros Machaira
● 1 φλ. μούρα

*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού κ.σ.: κουτάλι σούπας φλ.: 250ml φλιτζάνι

Μέθοδος Εκτέλεσης:

1. Χτυπήστε τα αυγά, τη βανίλια και την κανέλα σ’ ένα πιάτο. Έπειτα προσθέστε το γάλα.
2. Μουλιάστε το ψωμί καλά και από τις δύο πλευρές μέσα στο μείγμα.
3. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώστε το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια.
4. Ψήστε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
5. Σερβίρετε με Μέλι Όρος Μαχαιρά και φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα.

Tip Διαιτολόγου: Μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον αυγό εάν θέλετε να αυξήσετε περαιτέρω την περιεκτικότητα του πιάτου σας σε πρωτεΐνες.

 

 

Θρεπτική Αξία για 2 φέτες ψωμί:

● Ενέργεια: 382 kcal
● Λιπαρά: 6 γρ.
● Υδατάνθρακες: 71 γρ.
● Πρωτεΐνη: 13γρ.

 

 

 

Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc