Τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Εύκολο, γρήγορο ιδανικό για όλη την οικογένεια (και από βρεφική ηλικία  > 1ος έτους ). Σε συνδιασμό με την σάλτσα μέλι μουστάρδα, το κάνει την τέλεια, υγιεινή εναλλακτική λύση του “fried chicken”!!! Απολάυστε το σε συνδιασμό με σαλάτα ή λαχανικά της επιλογής σας.

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 700γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε λωρίδες
  • 2 φλ. γιαούρτι 0-2% λίπος
  • 2 φλ. καπίρα ολικής αλέσεως ή βρώμη (αλεσμένη)
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα μέλι – μουστάρδα:

  • ½ φλ. γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ μουστάρδα dijon
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

* φλ.: φλιτζάνι    κ.σ: κουταλιά της σούπας      κ.γ: κουταλάκι του γλυκού

 

Μέθοδος Παρασκευής:

  1. Ψεκάστε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις λωρίδες κοτόπουλου.
  2. Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ να γίνει κρέμα.
  3. Ρίξτε τις λωρίδες του κοτόπουλο και καλύψτε καλά και τις δύο πλευρές.
  4. Σε ξεχωριστό μπολ, ρίξτε τη καπίρα ή τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου και την πάπρικα.
  5. Ρίξτε κάθε λωρίδα του κοτόπουλου με γιαούρτι στο μείγμα και καλύψτε καλά.
  6. Ψήστε στους 180- 200° C για 20-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά εσωτερικά.

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια: 480kcal

Υδατάνθρακες: 43γρ.

Φυτικές ίνες: 4γρ.

Πρωτεΐνη: 40γρ.

Λιπαρά: 15γρ.

 

 

Στέφανος Ματσούκας 

Κλινικός  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc