Σαλάτα με ρύζι και τόνο!

Σαλάτα με ρύζι και τόνο!

Ίσως μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα, αναζητάς κάτι εύκολο και ελαφρύ;  Ή μήπως μαζεύτηκαν φίλοι στο σπίτι, χωρίς να είσαι προετοιμασμένη και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο, εύγευστο και χορταστικό;  Σου προτείνουμε μια πολύ απλή και εύκολη ρυζο-σαλάτα που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Απολαύστε την!   

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 φλ. ρύζι ολικής αλέσεως βρασμένο
  • 2 μεγάλους τόνους κονσέρβα σε νερό στραγγισμένους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. καλαμπόκι, κονσέρβας  
  • 2-3 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 λεμόνι, φρεσκοστυμμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

* κ.γ: κουταλάκι του γλυκού              κ.σ.: κουτάλι της σούπας          φλ: φλιτζάνι 250ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Αφού βράσετε το ρύζι και το αφήσετε να κρυώσει, το τοποθετείτε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ρύζι.
  3. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε!

 

Tip Διαιτολόγου: Αποτελεί μια ξεχωριστή και αλλιώτικη σαλάτα που θα εντυπωσιάσει. Είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Μην διστάσετε να την δοκιμάσετε . . . θα την λατρέψετε!  

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/ Θερμίδες: 410 Kcal

Λιπαρά: 2,6 γρ.

Υδατάνθρακες: 61,2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 37,6 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα*:

Βιταμίνη C: 240%

Σελήνιο: 210%

Νιασίνη: 123%

Βιταμίνη Β12: 79%

Βιταμίνη Α: 63,5%

Βιταμίνη Β6: 51,5%

Μαγγάνιο: 48%

Φώσφορο: 38%

Φολικό οξύ: 34,5%

Σίδηρος: 29%

Θειαμίνη: 27%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Αντιγόνη Ανδρέου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc