Σαλάτα με μπρόκολο και σως από ταχίνι

Σαλάτα με μπρόκολο και σως από ταχίνι

Μια σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει το γεύμα σας και να του δώσει μια φρεσκάδα και ταυτόχρονα πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Εξαιρετική για χορτοφάγους και μη.

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 3 φλ. ανθούς μπρόκολο 
  • 4 κ.σ. σταφίδες  
  • 10 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

 

Για τη σως ταχίνι:

  • 50 γρ. ταχίνι
  • 30 γρ. μέλι
  • 40 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

 *κ.σ.: κουταλιά της σούπας, γρ.: γραμμάρια, φλ.: φλιτζάνι, 250ml 

 

Μέθοδος Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Θέλουμε μόνο το τρυφερό μέρος που είναι οι ανθοί. Αφαιρέστε τους κορμούς. 
  2. Προσθέτουμε σ’ ένα μπολ το μπρόκολο, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  3. Για να φτιάξουμε τη σως ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με σύρμα ή στο μπλέντερ.
  4. Ρίχνουμε τη σως στο μπολ με το μπρόκολο και ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.  

 

Tip Διαιτολόγου: Το μπρόκολο ανήκει στην ομάδα των σταυρανθή λαχανικών και αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμίνης C. Ο συνδυασμός του με το φρέσκο χυμό λεμονιού απογειώνει την περιεκτικότητα της σαλάτας μας στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C. 

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 

Ενέργεια/Θερμίδες: 200 kcal

Λιπαρά:10 γρ.

Υδατάνθρακες: 20 γρ.

Πρωτεΐνη: 7γρ. 

 

Βιταμίνες & Μέταλλα: 

Βιταμίνη C : 119%*

Μαγγάνιο: 30%

Θειαμίνη: 25%

Φώσφορο: 25% 

Χαλκό: 24%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Αντιγόνη Ανδρέου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc