Πράσινη Σαλάτα με Κοτόπουλο και Μέλι!

Πράσινη Σαλάτα με Κοτόπουλο και Μέλι!

Η απλή σαλάτα, που όλοι μας γνωρίζουμε, μπορεί να γίνει πλούσια σε συστατικά με τις κατάλληλες προσθήκες δημιουργόντας όχι μόνο μια υγιεινή επιλογή αλλά ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Η “πράσινη” σαλάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά χάρης της ποικιλίας πράσινων λαχανικών. Η βιταμίνη C και το φολλικό οξύ είναι απο τα αντιοξειδωτικά που θα υπερτερούν στο πιάτο σας.

 

Υλικά για 4 μερίδες:

 

Για τη σαλάτα:

  • 2 μεγάλα μαρούλια
  • σπανάκι 
  • ντοματίνια

 

Για το κοτόπουλο:

  • 360γρ. κοτόπουλο στήθος ψημένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • φέτες από λαιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • δυόσμο

 

Για τη σως:

  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 4 κ.σ. βαλσάμικο
  • χυμό από 1 λαιμ
  • λίγο ξύσμα τζίντζερ
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

 

* κ.σ: κουταλία της σούπας          κ.γ: κουταλάκι του γλυκού        

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

 

Για τη σαλάτα:

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά.
  • Κόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι και τα ντοματίνια.

 

Για το κοτόπουλο:

  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το φιλέτο, προσθέτουμε ρίγανη και δυόσμο.
  • Στύβουμε το λεμόνι και περνάμε τη μουστάρδα στο φιλέτο.
  • Τοποθετούμε πάνω στο φιλέτο τις φέτες του λαιμ.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

Για τη σως:

  • Ζεσταίνουμε το μέλι με το χυμό από το λάιμ σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το λάδι, το βαλσάμικο, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Συνθέτουμε τη σαλάτα. Κόβουμε το φιλέτο σε μακριές λωρίδες.
  • Προσθέτουμε τη σως.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε ξύσμα από λάιμ, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

 

Tip Διαιτολόγου: Το μέλι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, αποτελεί πηγή ενέργειας και τόνωσης του οργανισμού.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/Θερμίδες: 283 Kcal

Λιπαρά: 16 γρ.

Υδατάνθρακες: 14 γρ.

Πρωτεΐνη: 21 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα

Νιασίνη: 56%*

Βιταμίνη: B-6 27%*

Bιταμίνη C: 20%*

 

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Δήμητρα Σκαπούλλαρου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc