“Ομελέτα με σφραγίδα ελληνική!”

“Ομελέτα με σφραγίδα ελληνική!”

Ομελέτα για σήμερα. . . Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, εύκολη και γρήγορη να την απολαύσεις σε ένα από τα δύο κυρίως γεύματα της ημέρας.  Περιέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, λόγω της περιεκτικότητας της σε ασπράδια, κρόκο αυγού και φέτας, και ταυτόχρονα μια ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών καθώς και καλών κυρίως μονοακόρεστων λιπαρών.

 

Υλικά για 1 μερίδα:

2 αυγά ολόκληρα

2 ασπράδια

30γρ. τυρί «φέτα»

1 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ φλ. κρεμμύδια, λωρίδες

4 κ.σ. πιπεριές πολύχρωμες π.χ κόκκινες, πράσινες, κίτρινες

4 μεγάλες πράσινες ελιές ή μαύρες, χωρίς κουκούτσια, στα 2 κομμένες

1 ντομάτα σε 4-5 φέτες

½ κ.σ. βασιλικό ξηρό ή ½ φλ. φρέσκο βασιλικό

Αλάτι, Πιπέρι


* κ.σ.: κουταλιά της σούπας                    φλ: φλιτζάνι 250 ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

1.Τσιγαρίστε σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και ακολούθως τις πιπεριές. Προσθέστε τις ελιές και τις ντομάτες και αφήστε τα στην άκρη.

2.Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τα ασπράδια και ρίξτε τα στο τηγάνι. Προσθέστε τα λαχανικά που έχετε ήδη τσιγαρίσει.

3.Προσθέστε το βασιλικό, το πιπέρι και το αλάτι.

4.Σκεπάστε και αφήστε να ψηθεί για 5 λεπτά.

5.Ακολούθως προσθέστε και τη φέτα, συνεχίστε το ψήσιμο ακόμα λίγο.

6.Διπλώστε  την ομελέτα αν θέλετε να απολαύσετε την παραδοσιακή ομελέτα σε σχήμα μισοφέγγαρου.

 

Tip  Διαιτολόγου: Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά ή να φτιάξετε μια ατομική συνοδευτική σαλάτα, κάνοντας το γεύμα σας πιο χορταστικό και με extra βιταμίνες και φυτικές ίνες, ταυτόχρονα. Ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια φέτα ψωμί ή παξιμάδι ψωμί ολικής άλεσης. 

 

Θρεπτική Αξία:

Ενέργεια/Θερμίδες: 465 kcal

Λίπος: 34 γρ.

Μονοκόρεστα λιπαρά: 17γρ.

Υδατάνθρακες: 17γρ.

Πρωτεΐνη: 26γρ.

Βιταμίνες & Μέταλλα:

Βιταμίνη C: 133%

Ριβοφλαβίνη (Β2): 49%

Βιταμίνη E: 14%

Βιταμίνη  Β12: 26%

Σελήνιο: 52%

Φώσφορος: 32%

Ασβέστιο: 24%

Σίδηρος: 19%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Φιλίππου Κωνσταντίνα

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc