Ντομάτες ψητές με Ιταλικές γεύσεις!

Ντομάτες ψητές με Ιταλικές γεύσεις!

Μια απλή συνταγή γεμάτη γεύσεις για ψητές ντομάτες που εάν σας περισσέψουν μπορείτε εύκολα να τις χρησιμοποιήσετε για μια καταπληκτική σάλτσα για μακαρόνια.

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 20 ντομάτες Ρόμα (Ντοματίνια με οβάλ σχήμα)
  • 1 φρέσκο κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. Italian Herbs
  • Aλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

*κ.σ.: κουταλιά σούπας     

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C.
  2. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
  3. Κόψετε τις ντομάτες κατά μήκος και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα Italian Herbs, και τη ζάχαρη και ανακατέψτε απαλά.
  5. Απλώστε τις ντομάτες στο ταψί, με το κομμένο μέρος προς τα επάνω και βάλτε  τα κρεμμύδι πάνω από τις ντομάτες.
  6. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
  7. Ψήστε τις στο φούρνο για 1 ώρα.
  8. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία στους 220 °C για άλλα 15-20 λεπτά.
  9. Σερβίρετε το ως συνοδευτικό ή λιώστε το στο μίξερ για σάλτσα.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/Θερμίδες: 160 kcal

Λιπαρά: 8 γρ.

Υδατάνθρακες: :23 γρ.

Φιτικές ίνες: 4 γρ.

Πρωτείνη: 3 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα

Βιταμίνη Α: 39%*

Βιταμίνη C: 56%

Φιλλικό Οξύ: 12%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc