Μεξικάνικες πίτες με Κοτόπουλο!

Μεξικάνικες πίτες με Κοτόπουλο!

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε… με υλικά που σίγουρα βρίσκονται στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας. Γρήγορη, εύκολη όπου τόσο η εμφάνιση της όσο και η γεύση της, σας ταξιδεύει κάπου στο Μεξικό. Ο συνδυασμός των πολύχρωμων πιπεριών με το κρεμμύδι και τη ντομάτα κάνουν το γεύμα σας να απογειώνεται σε περιεκτικότητα βιταμίνη C!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ. κοτόπουλο (2 στήθη), κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 μεξικάνικες στρογγυλές πίτες, μέτριου μεγέθους
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι

 

*κ.σ.: κουταλιά της σούπας,   φλ.: φλιντζάνι, 250ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Τοποθετείστε ένα τηγάνι wok (κινέζικο), σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα ρίξτε και τις πιπεριές. 
  2. Αφού οι πιπεριές κατεβάσουν τα υγρά  τους, προσθέστε τις πάπρικες (γλυκιά και καυτερή), τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
  3. Στη συνέχεια, ρίξτε τη ρίγανη και δυναμώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
  4. Ψήστε λίγο τις πίτες στο φούρνο ή στην τοστιέρα διπλωμένες στα δύο για να πάρουν σχήμα.
  5. Τέλος, αρχίστε να γεμίζετε μια – μια τις πίτες. Στη βάση της κάθε μιας προσθέστε 1 κ.σ. γιαούρτι και έπειτα το ¼ της γέμισης.    

 

Tip Διαιτολόγου: Μια εναλλακτική εκδοχή της παραπάνω συνταγής είναι η αντικατάσταση του κοτόπουλου με γαρίδες (μεσαίου μεγέθους).

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/Θερμίδες: 440 Kcal

Λιπαρά: 15 γρ.

Υδατάνθρακες: 39.5 γρ.

Φυτικές ίνες: 10 γρ.

Πρωτεΐνη: 39 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:

Βιταμίνη C: 297%*

Βιταμίνη Β3: 81%

Βιταμίνη Β6: 59%

Βιταμίνη Α: 43%

Φώσφορο: 47%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Αντιγόνη Ανδρέου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc