Λούντζα σοταρισμένη με βότανα!

Λούντζα σοταρισμένη με βότανα!

Ένας πολύ εύκολος αλλά πολύ γευστικός τρόπος για να απολαύσετε το χοιρινό. Εκτός από το τυπικό ψαρονέφρι στο φούρνο ή την μπριζόλα στη σχάρα, μπορούμε να απολαύσουμε το χοιρινό σε ένα διαφορετικό πιάτο. Βαθμός δυσκολίας? 1!

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 300γρ. χοιρινό – 2 μέτρια κομμάτια (χωρίς λίπος)
  • 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 φλ. φρέσκο μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τριμμένο πιπέρι

 

* φλ.: φλιτζάνι   κ.σ: κουταλιά της σούπας      κ.γ: κουταλάκι του γλυκού

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Σοτάρετε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο, για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Έπειτα προσθέστε το μαϊντανό και τα βότανα και σοτάρετε ελαφρώς για 1 λεπτό.
  3. Τοποθετήστε το κρέας πάνω στο μαϊντανό και τα βότανα μέχρι να κοκκινίσει (εάν το κομμάτι του κρέατος είναι μεγάλο, μπορείτε να το ψήσετε για ακόμα λίγα λεπτά στο φούρνο).
  4. Προσθέστε λεμόνι και πιπέρι.

 

Tip Διαιτολόγου: Είναι μία συνταγή χαμηλή σε αλάτι (μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς) αφού το σκόρδο, και τα βότανα προσφέρουν από μόνα τους μια αρκετά έντονη γεύση.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 239 Kcal
  • Λιπαρά: 11 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 2.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 32 γρ.

Βιταμίνες και Μέταλλα:

  • Βιταμίνη Α: 52%
  • Βιταμίνη C: 69%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc