Healthy Brunch, με κρέμα από αβοκάντο, ποσέ αυγό και σάλτσα ολλανδές!

Healthy Brunch, με κρέμα από αβοκάντο, ποσέ αυγό και σάλτσα ολλανδές!

Ένα διαφορετικό υγιεινό “Brunch”, από τον Πέτρο Θεοφάνους τον δικό μας “Master” Chef ! Πλούσιο σε  απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, πρωτείνη, φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λιπαρά. Ένα πρωινό που σίγουρα θα σε κρατήσει χορτάτο μέχρι το απόγευμα. Δοκίμασε το και πες μας τη γνώμη σου!!

 

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 4 φέτες ψωμί σίκαλης
  • 8 αυγά
  • Ντοματίνια για γαρνιτούρα  

 

Για το τυρί:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα light 
  • 1 κ.γ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 

Για την κρέμα αβοκάντο:

  • 1 αβοκάντο
  • Χυμό από μισό λεμόνι 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Μια πρέζα ξηρό σκόρδο τριμμένο 

Για την Ολλανδές:

  • 2 αυγά
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι 

 

κ.σ: κουταλιά της σούπας      κ.γ: κουταλάκι του γλυκού

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε το αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός το λιώνουμε μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.
  3. Για την Ολλανδές θα χρειαστούμε ένα δυνατό μπλέντερ. Μέσα στο ποτήρι του μπλέντερ λοιπόν προσθέτουμε τα 2 αυγά, το χυμό λεμονιού και αλάτι. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Έπειτα αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο στο μείγμα ανακατεύοντας πάντα σε δυνατή ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αποκτήσει μία πυκνή ρευστότητα, η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  4. Τέλος, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε αρκετό νερό,στους 95 oC, λίγο πριν το σημείο βρασμού. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι δημιουργήστε ένα μεγάλο στρόβιλο στο οποίο μέσα θα σπάσετε το αυγό. Για καλύτερα αποτελέσματα ψήνεται ένα ένα τα αυγά ή χρησιμοποιείτε δεύτερη κατσαρόλα.
  5. Εφόσον τελειώσετε με το ψήσιμο των αυγών, είστε έτοιμοι για στήσιμο. Ζεσταίνετε λίγο το ψωμί σικάλεως στην τοστιέρα. Μετά αλείψτε το μισό ψωμί με το τυρί και το άλλο με αβοκάντο. Τοποθετείται το ποσαρισμένο αυγό και έπειτα μία κουταλιά σάλτσα Ολλανδές. 
  6. Τέλος γαρνίρετε με τα ντοματίνια και καλή σας απόλαυση!

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια:  480 kcal

Λιπαρά:  33 γρ.

Υδατάνθρακες: 27γρ.

Φυτικές Ίνες:  7 γρ. 

Πρωτεΐνη: 18 γρ.

 


Κωνσταντίνα Φιλίππου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 

Πέτρος Θεοφάνους 

Graduate of Professional Culinary Arts