Ένα αλλιώτικο Pesto . . . Ρόκας  

Ένα αλλιώτικο Pesto . . .  Ρόκας  

Εάν κουραστήκατε με το ίδιο dressing σας παρουσιάζουμε μια ασυνήθιστη επιλογή. Το pesto ρόκας δεν είναι και τόσο γνωστό dressing, εμείς όμως σας δίνουμε 2 λόγους γιατί να το χρησιμοποιήσετε. Η ρόκα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη και διατήρηση των ιστών, την αναπαραγωγή και την εμβρυική ανάπτυξη.  Ενώ, η βιταμίνη Κ είναι υπεύθυνη για την πήξη του αίματος και είναι εξίσου σημαντική για τη νεφρική λειτουργία.

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • Λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ¼ κ.γ.  αλάτι

 

*κ.σ.: κουταλιά σούπας       κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού       

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Ψιλοκόψτε τη ρόκα και τοποθετήστε τη με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μίξερ χεριού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Φυλάξτε το μείγμα σε γυάλινο δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

 

Tip Διαιτολόγου: Προσθέστε κουκουνάρια στο dressing σας για να σας δώσει μια άλλη νότα γεύσης! Προσοχή όμως στην ποσότητα αφού 1 μερίδα (30γρ.) αποδίδει 190 θερμίδες.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα (1 κουταλία της σούπας)

Ενέργεια/ Θερμίδες: 125 Kcal

Λιπαρά: 12γρ.

Υδατάνθρακες: 1γρ.

Πρωτεΐνη: 4γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα

Βιταμίνη Κ: 42%*

Βιταμίνη Α: 12%

Ασβέστιο: 12%

 

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης Σύμφωνα με 2000 kcal

 

Χρυστάλλα Κατελάρη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc