8 τρόποι για να πίνεις περισσότερο νερό!

8 τρόποι για να πίνεις περισσότερο νερό!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δυσκολεύονται να καταναλώσουν νερό, θα σου πρότεινα να μην αργείς άλλο και να θέσεις στόχο να καταναλώνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Η σημαντικότητα του νερού είναι μεγάλη και είμαι σίγουρη πως την γνωρίζεις. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζεις είναι ότι το σώμα στην έλλειψη νερού παθαίνει αφυδάτωση και στο δείχνει με κάποια συμπτώματα. Αν θέλεις να μάθεις πιο αναλυτικά γι’ αυτά πάτα το σύνδεσμο εδώ. https://www.changeeat.com.cy/poia-ine-ta-simadia-tis-afidatosis/ )

 

8 συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να κρατήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο είναι οι ακόλουθες: 

 

1. Άρχισε την ημέρα σου με 1 ποτήρι νερό. Βοηθάει στο να σου γίνει συνήθεια και αυξάνει τις πιθανότητες να καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα νερού κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

2. Σύνδεσε την κατανάλωση ενός γεύματος ή σνακ με την κατανάλωση νερού. Έστω και μικρής ποσότητας νερού, πριν, μετά και γιατί όχι και κατά την διάρκεια του γεύματος.

 

3. Κατέβασε ένα application ή βάλε ξυπνητήρια στο κινητό ώστε να σε υπενθυμίζει να πίνεις νερό. Αν καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο να σου γίνει συνήθεια τότε κέρδισες το παιχνίδι!

 

4. Να έχεις μαζί σου πάντα ένα μπουκαλάκι νερό. Να το έχεις στην τσάντα σου, στη βόλτα, δίπλα σου στο γραφείο, μαζί σου στο γυμναστήριο ή ακόμα να έχεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού τοποθετημένα μπουκαλάκια νερού.

 

5. Πιες νερό με το καλαμάκι. Αυτό σε βοηθά να καταναλώνεις περισσότερη ποσότητα χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

 

6. Δώσε χρώμα, άρωμα και γεύση στο νερό σου. Χρησιμοποίησε φυτικά προϊόντα όπως φλούδες λεμονιού, αγγουριού, τζίντζερ, κανέλα, μέντα, φρούτα ή τσάι. Βάλε τη γεύση που σου αρέσει στο μπουκάλι με το νερό και άφησε το στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να αρωματιστεί. Ακόμη πιο εύκολα, θα μπορούσες να φτιάξεις και παγάκια με αυτά τα προϊόντα.

 

7. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Το αγγουράκι, κολοκυθάκι, μαρούλι, καρπούζι και το γκρέιπφρουτ είναι μερικά από τα φρούτα και τα λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

 

8. Προτίμησε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς αυτό θα σου επιτρέψει να καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα.

 

Αντιγόνη Ανδρέου 

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, RD