Σαλάτα µε σολωμό, αβοκάντο και σάλτσα από λάιμ και κόλιανδρο.

Σαλάτα µε σολωμό, αβοκάντο και σάλτσα από λάιμ και κόλιανδρο.

Πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολωμού με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και τη φρεσκάδα του dressing από λάιμ και κόλιανδρο.

 

Υλικά για τη σαλάτα (2 μερίδες):

  • 8-10 φλ. μαρούλι ή χόρτα σαλάτας
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • Ντοματίνια
  • Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

 

Υλικά για τον σολομό:

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

 

Υλικά για τη σως:

  • Χυμός από 2 λάιμ μεσαίου μεγέθους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε κύβους (για μια λιγότερο πικάντικη εκδοχή, χρησιμοποιήστε ½ γλυκιά πιπεριά)
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 2 κ.σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι για γεύση

 

*κ.γ.: κουταλάκια του γλυκού   κ.σ. .: κουταλιά της σούπας       γρ.: γραμμάρια

 

Μέθοδος Εκτέλεση:

  1. Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα μπαχαρικών (αλάτι, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι σε σκόνη και μαύρο πιπέρι).
  2. Ψήστε στη σχάρα ή στο fry 10-12 λεπτά
  3. Σε ένα βαζάκι, συνδυάστε το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά κομμένη σε κύβους (ή τη γλυκιά πιπεριά), το τριμμένο κύμινο, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το αλάτι.Κλείστε το βάζο και ανακινήστε καλά.
  4. Σε μια σαλατιέρα, τοποθετήστε τα λαχανικά και από το ψητό σολομό. Περιχύστε το dressing και σερβίρετε αμέσως.

 

Tip Διαιτολόγου:

Για εσάς που προσέχετε τη θερμιδική σας πρόσληψη, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του ελαιολάδου στο ντρέσινγκ. Επίση, το τόφου αντί για σολομό το καθιστά μια υπέροχη επιλογή για μια φυτική παραλλαγή.

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 

Ενέργεια/Θερμίδες: 515 kcal

Λιπαρά: 27 γρ.

Υδατάνθρακες: 24 γρ.

Πρωτεΐνη: 47γρ.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc