Πικάντικο κοτόπουλο με σως γιαουρτιού

Πικάντικο κοτόπουλο με σως γιαουρτιού

Αν είσαι λάτρης του πικάντικου φαγητού μη διστάσεις να δοκιμάσεις αυτή την πεντανόστιμη συνταγή με κοτόπουλο και πιπεριές. Εύκολη και γρήγορη για να την ετοιμάσεις και ταιριάζει απόλυτα ως βραδινό σε μια κρύα νύχτα του χειμώνα. Απόλαυσε την!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 600γρ. στήθος κοτόπουλο(κομμένο σε κύβους) ή μπούτι χωρίς πέτσα
  • 300ml άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μικρές πράσινες πιπεριές (chili) (ξεσποριασμένες, σε κομματάκια)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

* κ.σ: κουταλιά της σούπας                     κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού                      φλ: φλιντζάνι 250ml

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά στο γιαούρτι και την κανέλα.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις μικρές πράσινες πιπεριές, το κύμινο και την κόκκινη πιπεριά σε μια κατσαρόλα.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και αφήστε στην άκρη το γιαούρτι.
  4. Ανακατέψτε καλά και έπειτα προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το μισό από το γιαούρτι που έχετε φυλάξει.
  5. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για 45-60 λεπτά.
  6. Ρίξτε το υπόλοιπο γιαούρτι, αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
  7. Σερβίρετε με ψητή πατάτα.

 

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 293 Kcal
  • Λιπαρά: 7 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 10 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 46 γρ.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc