Ατομικό Cheesecake

Ατομικό Cheesecake

 

Σας προτείνουμε για το γιορτινό τραπέζι, και όχι μόνο, να φτιάξετε ατομικά γλυκά, ώστε να μην παρασυρθείτε την επόμενη μέρα με ότι απομείνει στο ψυγείο. Mια ελαφριά και δροσερή συνταγή ατομικής μερίδας cheesecake. Νόστιμη, με ελάχιστη προσθήκη ζάχαρης για να την απολαύσετε χωρίς τύψεις.

 

Υλικά: 

  • 3 μπισκότα ολικής άλεσης Πτι Μπερ 
  • 80γρ. κρέμα τυρί light
  • 40γρ. γιαούρτι light 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. γλυκαντικό Splenda
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • 14 φράουλες κατεψυγμένες 

 

* κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού, κ.σ.: κουταλιά της σούπας, γρ.: γραμμάρια

 

Μέθοδος Εκτέλεσης: 

 

  1. Στο γουδί θρυμματίζω τα μπισκότα. Τα τοποθετώ σε ένα μικρό βάζο ή σ’ ένα ποτήρι.
  2. Σ’ ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα τυρί, το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 κ.γ. γλυκαντικό. Προσθέτω το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Ρίχνω την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και το βάζω στο ψυγείο.
  3. Τοποθετώ τις μισές φράουλες σ’ ένα μικρό τηγανάκι και τις βράζω. Τις πιέζω με το πιρούνι μέχρι να λιώσουν και προσθέτω το 1 κ.γ. γλυκαντικό. Τις αφήνω να κρυώσουν και έπειτα τις τοποθετώ πάνω από την κρέμα.
  4. Κόβω σε κομματάκια τις άλλες μισές φράουλες και τις τοποθετώ πάνω τη μαρμελάδα φράουλας που μόλις έφτιαξα.
  5. Το αφήνω τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο για να παγώσει.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/ Θερμίδες : 260kcal 

Υδατάνθρακες : 36 γρ. 

Πρωτεΐνη : 10,5 γρ. 

Λίπη : 8 γρ. 

 

Αντιγόνη Ανδρέου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc