Truffle με Φράουλα και Μπισκότο!

Truffle με Φράουλα και Μπισκότο!

Ο Φλεβάρης φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, αποχαιρετόντας  μαζί του τον κρύο χειμώνα για φέτος! Φεύγοντας, φέρνει την γιορτή της φράουλας και με αυτό τον τρόπο καλωσορίζει και την “πολυπόθητη” Άνοιξη! Και αφού μας είναι αδύνατο να μην τιμήσουμε την αγαπημένη μας φράουλα, σας προτείνουμε ένα εύκολο και δροσιστικό σνακ για να αντικαταστήσει “δυναμικά” μεν αλλά και υγιεινά, μια απογευματινή σας επιλογή!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 400γρ γιαούρτι στραγγιστό 0-2% λιπαρά
  • 25 μπισκότα Morning Coffee
  • 15 κόκκινες φράουλες
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας
  • 3 κ.σ. μαύρη σοκολάτα  κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια (85% κακάο)
  • ¼ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ

*κ.σ.: κουταλιά σούπας              φλ.: φλιντζάνι 250ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με τη ζάχαρη άχνη.
  2. Λιώστε τα μπισκότα με τα χέρια σας και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Κόψτε τις 10 φράουλες σε μικρές φέτες και αναμείξτε τις με τη μαρμελάδα φράουλα και το κονιάκ.
  4. Πάρτε 4 ποτήρια χαμηλά. Μοιράστε αρχικά τη μισή ποσότητα από τα λιωμένα μπισκότα σε κάθε ποτήρι.
  5. Ρίξτε λίγο γιαούρτι και από πάνω λίγο από το μείγμα με τις φράουλες και τη μαρμελάδα.
  6. Προσθέστε λίγα κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
  7. Επαναλάβετε ακολουθώντας τα βήματα από το σημείο 4, αυτή τη φορά μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.
  8. Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και βάλτε τις στο τέλος από πάνω για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα.
  9. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο περίπου για 1 ώρα.

 

Tip Διαιτολόγου: Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι η φράουλα έχει καρδιαγγειακά και αντικαρκινικά οφέλη, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά. Μην καταναλώνετε τις φράουλες εκτός εποχής, αλλά προτιμήστε τις, στις αρχές της Άνοιξης με ζωντανό κόκκινο χρώμα.

 

Θρεπτική Αξία ανά ποτήρι:

Ενέργεια|Θερμίδες: 344,5 kcal

Λιπαρά: 9,85 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 5,15γρ

Υδατάνθρακες: 55,6 γρ

Φυτικές Ίνες: 2,75 γρ.

Πρωτεΐνες: 8,82γρ.

Βιταμίνες και Μέταλλα

Βιταμίνη C: 59,5%*

Ασβέστιο: 19%*

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Κωνσταντίνα Φιλίππου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc