Πένες με κοτόπουλο και philadelphia!

Πένες με κοτόπουλο και philadelphia!

Το κοτόπουλο είναι αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Είναι νόστιμο, χορταστικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορείτε να το απολαύσετε σε πολλές λαχταριστές εκδοχές. Ξεχάστε λοιπόν για λίγο το κλασικό κοτόπουλο στη σχάρα και πειραματιστείτε με καινούργια υλικά. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσετε!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 400γρ. πένες
  • 200γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ. στήθος κοτόπουλου ( 2 φιλέτα) κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κ.σ. Philadelphia light
  • 2 κ.σ. πινόλια
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*  φλ.: φλιντζάνι 250ml,  κ.σ.: κουταλιά της σούπας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο για 3 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το Philadelphia light και το μπρόκολο.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τις πένες και τα πινόλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά με τη σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε και προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Tip Διαιτολόγου: Για ενίσχυση της γεύσης, πασπαλίστε με λίγο ψικολοκομμένο μαϊντανό.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/Θερμίδες: 550Kcal
Λιπαρά: 17 γρ.
Υδατάνθρακες: 47 γρ.
Φυτικές ίνες: 3 γρ.
Πρωτεΐνη: 43 γρ.

Βιταμίνες και Μέταλλα:

Μαγγάνιο: 91%*

Νιασίνη: 91%

Σελήνιο: 79%

Βιταμίνη Β-6: 43%

Φώσφορος: 38%

Φoλικό οξύ: 26%

Θειαμίνη: 27%

Μαγνήσιο: 20%

Σιδήρο: 19%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης  σύμφωνα με τις 2000 kcal. 

 

Δήμητρα Σκαπούλλαρου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc