Επίσκεψη σε σπίτι: Τι άλλο να πάρεις εκτός από γλυκά.

Επίσκεψη σε σπίτι: Τι άλλο να πάρεις εκτός από γλυκά.

Γιορτές και gatherings!

 

H αγαπημένη μου εποχή του χρόνου, η γιορτή που όλοι περιμένουμε για να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να ξεκουραστούμε. Eπισκέψεις σε σπίτια συγγενών, φίλων ή συναδέλφων, δείπνο δίπλα στο τζάκι με αγαπημένα πρόσωπα, γέλια και αγάπη.  

Παρόλα αυτά, μετά τις γιορτές όταν έρθετε με το καλο στο ραντεβού σας, πολλοί από εσάς παραπονιέστε ότι το ψυγείο σας ήταν τίγκα στα γλυκά και σας ήταν αδύνατον να αντισταθείτε.

Άλλοι μας ρωτάτε «Τι άλλο δώρο θα μπορούσα να πάρω τελευταία στιγμή;” Γι’ αυτό προέκυψε και η δημιουργία αυτού του άρθρου, για να σας ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ.

Σας παραθέτω λοιπόν μια λίστα από δώρα για οποιαδήποτε περίσταση, κάποια μπορείτε να τα βρείτε και «εκτάκτως» ενώ κάποια άλλα ίσως χρειαστούν λίγη περισσοτερη προετοιμασία. 

 

Λουλούδια

Αναφέρομαι κυρίως στις γλάστρες. Στολίζουν το σπίτι ενώ του προσθέτουν στυλ και μυρωδιά. 

 

Καλό τσάι ή tea sets

Ένα τσάι καλής ποιότητας από ένα Tea shop ή ένα σετ τσαγιού θα εκτιμήσουν όσοι απολαμβάνουν το τσάι τους καθημερινά.

Loose tea- Althaus

 

Μυρωδικά γλαστράκια

Για το φίλο ή τη φίλη εκείνη που ξέρεις ότι ασχολείται με την μαγειρική μπορείς να αγοράσεις ένα γλαστράκι μυρωδικού (θυμάρι, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό).

 

Μοντέρνο βάζο

Ένα όμορφο μοντέρνο βάζο ταιριάζει σε όλα σχεδόν τα σπίτια και είναι κάτι χρήσιμο. Προτίμησε ένα βάζο που να μην είναι πολύ extreme ώστε να πέσεις μέσα στα γούστα των διοργανωτών. 

Pillar Vase Gold- Decide Art & Design

 

Κρασί ή ποτό

Ένα καλό μπουκάλι κρασί ή κάποιο κλασσικό ποτό σίγουρα αποτελεί μία ιδανική επιλογή. Το κρασί είναι κάτι που ποτέ δεν πάει χαμένο, ιδίως αυτές τις μέρες που το αλκοόλ ρέει άφθονο. Προτιμήστε κάποιο κρασί που έχετε ήδη δοκιμάσει εσείς και σας άρεσε.

 

Καλής ποιότητας ζεστή σοκολάτα

Αυτό το δώρο έχει άρωμα σοκολάτας και… Χριστουγέννων! Φέρνει στο μυαλό γιορτινές στιγμές γεμάτες χαρά, ενθουσιασμό, χρώματα, γεύσεις!  Κάθε φορά που θα πίνουν μια γουλιά  από την ζεστή σοκολάτα το απόγευμα ή το βράδυ κάτω από τα παπλώματα, βλέποντας την αγαπημένη τους ταινία θα βιώνουν μικρές στιγμές απόλαυσης.

Drinking Chocolate Mix- PapaMix

 

Γιορτινό Platter

Θεωρώ το τσιμπολόγημα άκρως χαλαρωτικό, συναρπαστικό και παρεΐστικο.

Μπορείς να βρεις απίθανα έτοιμα platters με εκλεκτά προϊόντα σε κάβες κρασιών ή Delicatessen shops. 

Μπορείς βέβαια να φτιάξεις και το δικό σου platter στο σπίτι για ένα πιο προσωπικό και βέβαια πιο υγιεινό δώρο.

Επέλεξε ποικιλία από διάφορα εκλεκτά τυριά, αλλαντικά (προτίμησε καθαρά άπαχα κομμάτια όπως λούντζα, καπνιστό σολομό, προσούτο), λίγα κριτσίνια πολύσπορα, μπισκοτάκια ολικής, φρέσκα ή και αποξηραμένα φρούτα, μπαστουνάκια λαχανικών, ντοματίνια, λίγη μαρμελάδα, ελιές, φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

 

Αρωματικό Κερί 

Ένα αρωματικό κερί ίσως να μην ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά πολλοί είναι οι άνθρωποι που τα λατρεύουν και τους αρέσει να φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

 

Relaxation Box

Για τη φίλη σου που ξέρεις ότι χρειάζεται ξεκούραση, διάλεξε ένα ευωδιαστό αφρόλουτρο, άλατα μπάνιου, αρωματικά στικς και μαζί με μια ανάλογη κάρτα, δώσε της την χαλαρωτική “ένεση” που χρειάζεται.

 

Κουβέρτες καναπέ

Μια κατηγορία που αξίζει να δείτε οπωσδήποτε είναι οι κουβέρτες καναπέ. Αποτελούν το πιο χουχουλιάρικο δώρο για ένα ήσυχο βράδυ με μια αγαπημένη ταινία.

 

Μπουρνούζι

Σε περίπτωση που επιθυμείτε το δώρο σας να έχει πιο προσωπικό χαρακτήρα. Ένα δώρο που θα ευχαριστηθεί σίγουρα οποιοσδήποτε παραλήπτης στη σκέψη ενός χαλαρωτικού, ζεστού μπάνιου και μιας τόσο αφράτης «αγκαλιάς» να τον περιμένει!

 

Εκλεκτά δώρα

Κλείνοντας, έχω και μια πρόταση για του πιο τολμηρούς της παρέας. Εκλεκτά εδέσματα (αν το επιτρέπει το πορτοφόλι σας) που γνωρίζετε πως ο παραλήπτης θα εκτιμήσει,  όπως ένα καλό χαβιάρι ή κάποιο foie gras από το Περιγκόρ της Γαλλίας. Σίγουρα αυτό θα είναι κάτι που δεν θα έχει σκεφτεί κανείς άλλος οπότε με βεβαιότητα θα ξεχωρίσετε. Και μιας και μιλάμε για εκλεκτά δώρα, γιατί όχι κάποια πούρα για φινάλε; 

 

Εάν πάλι επιμένετε στο «γλυκό» τότε ποντάρετε σε εκλεκτά σοκολατάκια (που έχουν και μεγαλύτερο χρόνο ζωής).

 

Τέλος, να θυμάστε ότι είναι η κίνηση που μετράει κι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι μας καλούν γιατί επιθυμούν την παρέα μας κι όχι το δώρο που θα φέρουμε μαζί μας.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, BSc, MSc