Κοτόπουλο Thai Green Curry

Κοτόπουλο Thai Green Curry

 

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. green paste curry 
  • 1 φλ. γάλα καρύδας 
  • 1 κ.σ. corn flour
  • ¼ φλ. χλιαρό νερό 
  • 400γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια φρέσκο ή κατεψυγμένο 
  • ½ φλ. baby corn
  • ¼  φλ. φύλλα κόλιανδρου 
  • 1 κόκκινο πιπέρι τσίλι (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 Lime 

 

* φλ.: 250ml          κ.σ. κουταλιά σούπας       κ.γ.: κουταλάκι γλυκού

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης: 

 

  1. Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε με το ελαιόλαδο το κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια.
  2. Κόψτε το σκούρο πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και αφήστε το στην άκρη. Συνεχίστε κόβοντας λεπτό το υπόλοιπο κρεμμυδάκι. Ψιλοκόψτε  επίσης το σκόρδο και το τζίντζερ.
  3. Μόλις είναι σχεδόν ψημένο το κοτόπουλο, αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο ίδιο τηγάνι  και προσθέστε επίσης και την πάστα κάρυ. Στη συνέχεια σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.  Αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 4-5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
  5. Προσθέστε στο corn flour στο ¼ φλ. χλιαρό νερό, ανακατέψτε και ρίξτε το στο τηγάνι. Προσθέστε ανάλογα λίγο γάλα καρύδας ή έξτρα corn flour αν το θέλετε πιο αραιοό ή πηχτό.  
  6. Παράλληλα, κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και μαζί με το καλαμπόκι προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα κάρυ και αφήστε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 4 -5 λεπτά.
  7. Προσθέστε μετά το κοτόπουλο στη σάλτσα, και αλατοπιπερώστε.
  8. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι. 
  9. Πασπαλίστε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, το πράσινο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο chili ψιλοκομμένο και στύψτε λίγο lime.  

 

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα: 

Ενέργεια/ Θερμίδες: 319 kcal 

Λιπαρά:  10 γρ.

Μονοακόρεστα Λιπαρά: 4.5 γρ.

Υδατάνθρακες:  11.8  γρ. 

Φυτικές Ίνες:  1.5 γρ.  

Πρωτεΐνη: 43 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα

Βιταμίνη Γ: 56%

Βιταμίνη Β6: 50%

Βιταμίνη B12: 24%

Σελήνιο: 45%

Φώσφορος: 36%

Μαγνήσιο: 14%

Ασβέστιο: 15%

Σίδηρο: 10%

 

Κωνσταντίνα Φιλίππου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc