Σπιτικά μπισκότα με μέλι και βρώμη

Σπιτικά μπισκότα με μέλι και βρώμη

Είστε αθλητής ή γυμνάζεστε εντατικά; Ψάχνετε ένα εύκολο και υγιεινό σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας πριν  ή μετά την άσκηση; Πριν αγοράσετε όλες τις μπάρες δημητριακών που βρίσκονται στην αγορά, δοκιμάστε αύτη την εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα χορταστικό ενδιάμεσο σνακ, πλούσιο σε ενέργεια και φυτικές ίνες!

Υλικά για 8 μερίδες:

  • 100γρ  αποξηραμένα φοινίκια χωρίς κουκούτσι
  • 6 κ.σ μέλι
  • 3 κ.σ ταχίνι
  • 50γρ. αμύγδαλα/φουντούκια καβουρδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ κανέλα

Μέθοδος εκτέλεσης:

  1. Αφού καβουρδίσετε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια για 15 λεπτά στο φούρνο, βάλτε τα φοινίκια /δαμάσκηνα στο multi και πολτοποιήστε τα μέχρι να φαίνονται στο μείγμα μικρά κομμάτια
  2. Σε ένα μπολ αναμείξτε το μέλι, το ταχίνι και την κανέλα
  3. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε την βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και το μείγμα από μέλι και ταχίνι
  4. Αφού αναμείξετε όλα τα υλικά φτιάξτε μέτριου μεγέθους μπισκοτάκια και βάλτε τα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μπισκότο

Ενέργεια 250 θερμίδες

Υδατάνθρακα 39γρ

Φυτικές Ίνες 4γρ

Λίπη 7,5γρ

Πρωτεΐνες 5γρ

 

 

Χρυστάλλα Κατελάρη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc