Το νούμερο στη ζυγαριά!!

Το νούμερο στη ζυγαριά!!

Ο καθημερινός “πόλεμος” που υπάρχει γενικότερα και πολύ συχνά και εδώ στο  Change Eat, δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να αποτρέψουμε τους πελάτες μας να ανεβαίνουν καθημερινά (μία ή και περισσότερες φορές) στην ζυγαριά! Πολλές φορές μετά το τέλος της επεξήγησης των αποτελεσμάτων (ποσοστό λίπους, μυϊκή μάζα, οστική μάζα, κτλ.) έρχεται και ένα: Ναι, αλλά γιατί ο αριθμός δεν πέφτει στην ζυγαριά;!” Ενώ άλλοι είναι ακόμα πιο βαθιά συνδεδεμένοι με τον αριθμό, που λένε πως ο αριθμός στην ζυγαριά μπορεί να καθορίσει πώς θα πάει η μέρα τους!!

 

Διαβάστε προσεκτικά … η Υγεία ΔΕΝ ορίζεται απλώς από τους αριθμούς στις ζυγαριές, και πιο κάτω θα διαβάσετε γιατί!

  • Έφαγες περισσότερη ποσότητα φαγητού τη συγκεκριμένη μέρα;

Φαίνεται να έχεις περισσότερο φαγητό στο στομάχι σου!

 

  • Έφαγες περισσότερο αλάτι τη συγκεκριμένη μέρα;

Φαίνεται να έχεις περισσότερη κατακράτηση υγρών από το κανονικό!

 

  • Πήγες τουαλέτα τη συγκεκριμένη μέρα;

(Καταλαβαίνεις τι εννοώ )

 

  • Υπάρχουν άλλοι παράμετροι όπως η χοληστερόλη στο αίμα, η αρτηριακή πίεση και η περιφέρεια της μέσης για να προβλέψετε πόσο υγιές είναι το σώμα σας.

 

  • 1 κιλό μυϊκής μάζας και 1 κιλό λίπους ζυγίζουν ακριβώς 1 κιλό το καθένα. Αλλά φαίνονται τελείως διαφορετικά. Ο μυς είναι πιο ογκώδες από το λίπος, επομένως, όταν χάνετε λίπος και κερδίζετε μυϊκό ιστό, βλέπετε το σώμα σας πιο τονισμένο. Αλλά να είστε προετοιμασμένοι, επειδή οι αριθμοί μπορεί να ανεβαίνουν, αλλά εσείς να κερδίζετε μυική μάζα. Αυτό που πρέπει πραγματικά να παρατηρήσετε είναι “πώς αλλάζει το σχήμα του σώματος σας / πώς βλέπετε τα ρούχα σας πάνω σας, πως βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, κλπ”.

 

Θυμηθείτε ότι το καθημερινό ζύγισμα δεν είναι ο καλύτερος δείκτης της προόδου σας. Φυλάξτε τις ζυγαριές και εστιάστε σε όλα τα καλά πράγματα που κάνετε και όχι μόνο στον αριθμό της ζυγαριάς. ΌΧΙ, δεν βάλατε 2 κιλά σε μια νύχτα, (ούτε φυσικά χάσατε 2 κιλά σε μια νύχτα) ότι και αν λέει η ζυγαριά!

 

Γι’ αυτό… φυλάξτε μακριά σας τις ζυγαριές, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο θετικά θα αισθάνεστε για τον εαυτό σας, δημιουργώντας παράλληλα μια νέα νοοτροπία για το τι σημαίνει η υγεία σας.

 

 

Στέφανος Ματσούκας

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc