Ρύζι κόρμα με κοτόπουλο

Ρύζι κόρμα με κοτόπουλο

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 2 κρεμμύδια, σε λωρίδες
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  •  2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου (500γρ), κομμένα σε μικρούς κύβους
  •  2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  •  6 κ.σ. korma paste  (ή σκόνη)
  •  1 φλ. ρύζι μπασμάτι 
  •  1 κύβος από ζωμό κοτόπουλου
  •  2  φλ. νερό (500 mL)
  •  ½ φλ. σταφίδες
  • 2 φλ. σπανάκι
  •  1 φλ. γιαούρτι, χαμηλών λιπαρών
  •  ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  •  2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

*κ.σ=κουταλιά σούπας    κ.γ.= κουταλάκι γλυκού   φλ.= φλιτζάνι 250ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης: 

  1. Τηγανίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ όλες οι πλευρές .
  3. Προσθέστε τις ντομάτες και τσιγαρίστε για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέστε το korma paste και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 30 ακόμη δευτερόλεπτα (μπορείτε να προ-μαγειρέψετε το ρύζι για να επιταχύνετε τη διαδικασία).
  6. Προσθέστε το ζωμό, τις σταφίδες και τα 2 φλ. νερό.
  7. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά (προσθέστε νερό ένα δεν έχει ψηθεί καλά το ρύζι σας)
  8. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ανακατέψτε το ½ φλ. γιαούρτι και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν.
  9. Σερβίρετε με το υπόλοιπο γιαούρτι και το κόλιανδρο. Απολαύστε! 

 

Tip  Διαιτολόγου: Μετατρέψτε το σε ένα χορτοφαγικό γεύμα αντικαθιστώντας το κοτόπουλο με μαριναρισμένο tofu (σε μπαχαρικά Korma)!

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα : 

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 551kcal
  • Λιπαρά: 12γρ. 
  • Υδατάνθρακες: 56ρ.
  • Πρωτεΐνη: 38 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:

  • Βιταμίνη A: 133 %
  • Βιταμίνη B-6: 51%
  • Βιταμίνη C: 54%
  • Ασβέστιο: 24 %
  • Φώσφορο:30%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc