Νόστιμες μπάρες με κακάο & Mέλι Όρος Μαχαιρά

Νόστιμες μπάρες με κακάο & Mέλι Όρος Μαχαιρά

Οι συγκεκριμένες μπάρες που δεν χρειάζονται ψήσιμο είναι μια από τις καλύτερες συνταγές με χουρμάδες & μέλι όρος μαχαιρά που μπορείτε να φτιάξετε. Γλυκές, χορταστικές και υγιεινές – γεμάτες φουντούκια – και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα. Ιδανικές για να καταπολεμήσουν όλες εκείνες τις γλυκές λιγούρες!

 

Υλικά (~ 12 μπάρες):

  • 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
  • 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 ½ φλ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι), σε κομματάκια
  • ½ φλ. κακάο
  • ½ φλ. Μέλι Όρος Μαχαιρά
  • 50γρ. βούτυρο ανάλατο

 

* φλ.: φλιτζάνι 250 ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 150°C.
  2. Απλώστε τις νιφάδες βρώμης σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα φουντούκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσουν μια υφή πουρέ. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ και συνεχίστε προσθέτοντας τους χουρμάδες στον επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε τα στο μπολ.
  4. Σε ένα φλιτζάνι, βάλτε το μέλι και το βούτυρο, τοποθετήστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει σχεδόν το βούτυρο.
  5. Μόλις τελειώσετε, ρίξτε το μέλι και το βούτυρο στο ίδιο μπολ και συνεχίστε προσθέτοντας τη βρώμη και το κακάο. Τώρα χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ζυμώσετε όλα μαζί.
  6. Τέλος, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί, δημιουργήστε ένα ορθογώνιο σχήμα (μεσαίου πάχους και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφαιρέστε και κόψτε το σχήμα μπάρας της επιλογής σας. Οι μπάρες σας είναι τώρα έτοιμες. Μπορούν να διατηρηθούν μέσα ή έξω από το ψυγείο, αλλά κρατήστε τις καλύμένες με κάθε τρόπο!

 

Tip Διαιτολόγου: Οι χουρμάδες και το μέλι είναι εξαιρετικά συστατικά για να τα χρησιμοποιήτε σε υγιεινές σπιτικές μπάρες και αποτελούν την τέλεια φυσική εναλλακτική λύση για τα πρόσθετα σάκχαρα σε οποιαδήποτε συνταγή. Οι σπιτκές μπάρες είναι ιδανική λύση για σνακ όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, και χάρη στην “κολλώδη” γλυκύτητα του μελιού, θα παραμείνουν φρέσκες σίγουρα για μια εβδομάδα.

 

Διατροφική Αξία ανά μερίδα (1 μπάρα):

Ενέργεια/ θερμίδες: 215 kcal

Λιπαρά: 8 γρ.

Κορεσμένα: 3γρ

Υδατάνθρακες: 52 γρ.

Φυτικές ίνες: 5.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 4 γρ

 

Στέφανος Ματσούκας 

Κλινικός- Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,  MSc