Κολοκυθόσουπα με καρότο και τζίντζερ

Κολοκυθόσουπα με καρότο και τζίντζερ

Ένα ζεστό μπολ σούπας με πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά ότι πρέπει για αυτή τη χρονική περίοδο. Η κολοκύθα,το καρότο, το τζίντζερ και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δεν του προσδίδουν μόνο φρέσκα γεύση, αλλά προσφέρουν μεγάλα οφέλη για την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α και καλών λιπαρών.

 

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 500γρ. κολοκύθα
  • 8 καρότα
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλ. γάλα καρύδας
  • Αλάτι  & πιπέρι

 

*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού         κ.σ.: κουτάλι σούπας          φλ.: 250ml φλιτζάνι

 

 

Μέθοδος εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε την κολοκύθα και το καρότο σε κύβους. Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε με νερό και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  2. Ταυτόχρονα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και πολτοποιήστε το σκόρδο και το τζίντζερ.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντερ (3 λεπτά).
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερόριζα στην κατσαρόλα που σιγοβράζει η κολοκύθα
  5. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (blender)
  6. Τέλος, προσθέστε το γάλα καρύδας, αλατοπιπερώστε και αφήστε  να σιγοβράσει για άλλα 15-20 λεπτά.

 

 

Tip Διαιτολόγου: Για ένα πλήρες γεύμα, σερβίρετε τη σούπα σας με κομμάτια βραστού κοτόπουλου και κρουτόνια ολικής αλέσεως με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.

 

 

Διατροφική αξία ανά μερίδα:

Θερμίδες: 242 kcal

Λίπος: 9 γρ.

Υδατάνθρακες: 40 γρ.

Φυτικές ίνες: 10 γρ.

Πρωτεΐνη: 5 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:*

Βιταμίνη Α: 400%

Βιταμίνη Β6: 20%

Ασβέστιο: 23%

Μαγγάνιο: 26%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc