Σαλάτα με ρόδι, φράουλες και παστέλι!

Σαλάτα με ρόδι, φράουλες και παστέλι!

Μια δροσιστική και απολαυστική σαλάτα , που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα κυρίως σας γεύμα! Πλούσια σε βιταμίνες αλλά και σημαντικά αντιοξειδωτικά με σημαντική αντικαρκινική δράση, και φυσικά φυτικές ίνες απαραίτητες για την καλή και ομαλή λειτουργία του εντέρου!  Αφήνει μια γλυκόξινη γεύση χάρη στο σως βαλσάμικου και το μέλι, δίνοντας ένα ευχάριστο και γευστικό αποτέλεσμα!!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

 

Για το σως Βαλσάμικου:

  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ  
  • Μαύρο τριμμένο πιπέρι

 

Για τη σαλάτα:

  • 3 δέσμες baby spinach
  • 2 μεγάλες δέσμες ρόκα
  • 1 μεγάλο ρόδι
  • 20 – 25 φράουλες μεσαίες ( κομμένες στα 4 )  
  • 250γρ. Ανθότυρο ή Λευκό τυρί <18% λιπαρά
  • 1 παστέλι απλό

 

* κ.σ: κουταλία της σούπας          κ.γ: κουταλάκι του γλυκού        

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Αρχικά πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε ένα σανιδάκι (όχι πολύ μικρά κομμάτια).
  2. Κόψτε τις φράουλες στα 4, σε σε μικρά κομματάκια
  3. Καθαρίστε παράλληλά το ρόδι και αφήστε το στην άκρη σε ένα μπολ.
  4. Κόψτε σε μικρούς κύβους το ανθότυρο ή το λευκό τυρί.
  5. Σπάστε το παστέλι σε κομματάκια.
  6. Για να φτιάξεις το σως πρόσθεσε όλα τα υλικά μαζί και ανακάτεψε καλά.

 

Tip Διαιτολόγου: Με αυτή τη δροσιστική σαλάτα ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, αφού είναι εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C. Βέβαια και η επιπρόσθετη «πινελιά» που δίνει το παστέλι αναβαθμίζει τη συνολική πρωτεϊνική του αξια και αυξάνει ακόμα περισσότερο την πρόσληψη σου σε ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες!

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα

Ενέργεια/ Θερμίδες: 430 Kcal

Λιπαρά: 17γρ.

Μονοακόρεστα λιπαρά: 10γρ.

Υδατάνθρακες: 28γρ.

Φυτικές ίνες: 4γρ.

Πρωτεΐνη: 12γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:

Βιταμίνη C: 95%

Βιταμίνη  Α: 80%

Φολλικό Οξύ: 25%

Σίδηρο: 12%

Μαγνήσιο: 10%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Κωνσταντίνα Φιλίππου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc